Educatieboerderij Koe en Kip enzo

Welkom op de website van educatieboerderij KoeEnKipEnzo. Op onze boerderij houden we koeien en kippen, zoals de naam al zegt, maar ook schapen, geiten en varkens.

Tijdens het bezoek zullen we ons vooral bezighouden met de koeien en kippen. In de educatieruimte starten we met de kippen: Van kuiken tot keuken. U ziet een korte diapresentatie die vertelt wat er voorafgaat aan de productie van vleeskippen en welke ontwikkelingen er in de fokkerij plaatsvinden. Daarna volgt een korte film waarin te zien is wat er zoal gebeurt bij de verschillende boeren vanaf het moment dat het kuiken uit het ei komt, totdat het naar de slachterij gaat. Ook de slachterij wordt in de film niet overgeslagen.

Na de film nemen we een kijkje bij de kippen door een groot kijkraam en ziet u wat van de techniek van het voeren en de drinkwatervoorziening. Ook demonstreren we de automatische nesten waarin de kippen eieren leggen.

Daarna gaan we over naar de koeien met als thema: Een koe is nooit zomaar een koe. Door middel van een diapresentatie laten wij u tien verschillende koeienrassen zien die in ons land gehouden worden. Elk ras met z’n eigen verhaal.

Daarna gaan we in de stal kijken en zal blijken of u goed heeft opgelet. U krijgt de opdracht om uit te zoeken welk ras in welk hok staat. Ook kunt u in de stallen schapen, geiten en varkens zien en vertellen we wat deze dieren betekenen voor de voedselproductie.

Zoals u ziet is het een gevarieerd programma voor jong en oud waardoor we met gemak de aandacht anderhalf tot twee uur vast weten te houden.

U bent welkom als familie, bedrijf of vereniging tot maximaal 25 personen.

Voor prijzen en afspraken gelieve telefonisch contact op te nemen met Jos Leenders : 0031-625011424

Tot ziens op educatieboerderij KoeEnKipEnzo!